ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

Megali-Panagia-Splash

Διαβάζουμε σε antigold άρθρο στον ιστότοπο 3pointmagazine.gr:

«[…] Στο μεταξύ, πολλές από τις επιχειρήσεις έκλεισαν ή παρήκμασαν. «Από τη μία δεν ψωνίζουν όσοι στηρίζουν την εξόρυξη, από την άλλη δεν έρχονταν και όσοι είναι κατά του έργου, φοβούμενοι τη στοχοποίηση». Το πλήθος ωστόσο των επιχειρήσεων που είχαν ανοίξει πριν ξεκινήσουν τα έργα στις Σκουριές, φανερώνει ότι μπορεί να υπάρχει διαφορετικός τρόπος ανάπτυξης στην περιοχή. Στον αντίποδα η εταιρεία ανακόπτει τις άλλες μορφές ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός, καθώς όλοι οι ξενώνες έχουν νοικιαστεί από την Eldorado Gold για εργαζόμενους από άλλες περιοχές [!!!].

«Αρχικά όλη η Μεγάλη Παναγία ήταν κατά του έργου», μας λένε. Η εταιρεία κατάφερε να χωρίσει το χωριό στα δύο, ακόμη και οικογένειες, προχωρώντας σε μελετημένες προσλήψεις. «Πήγαιναν στοχευμένα. Ήξεραν πως αν μπορούσαν να πείσουν ένα πρόσωπο που είχε επιρροή και σε κάποιο ακόμα, πήγαιναν εκεί πρώτα». Η χαρτογράφηση των κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας έγινε με τη βοήθεια συγκεκριμένων και συγκεκριμένοι ήταν όσοι παρότρυναν άλλους να δεχτούν τις προτάσεις της Eldorado Gold. Το χωριό σήμερα αποτελείται από κόσμο που εναντιώνεται στην επένδυση και από κόσμο που εναντιωνόταν αλλά τώρα τη στηρίζει. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που φαίνεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.»

Καλά… Φοβερή αυτή η Eldorado Gold… Έκανε στοχευμένες προσλήψεις για να φέρει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στηνΜεγάλη Παναγιά!!! Και πριν τις Σκουριές άνοιγαν κάθ εμέρα μαγαζιά… Σήμερα, με την επένδυση, κλείνουν !!!

Σε ποιο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας τα διάβασαν αυτά; Και καλά να τα λένε μεταξύ τους… Αλλά να τα γράφουν και δημοσίως…

Αλλά, από την άλλη, το είπε και ο δήμαρχος Ζουμπάς, για τη διαμάχη φταίει η εταιρεία…