ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ

metalleia-chalkidikis-perivallon-istoriko2002-2003-02

Διαβάζουμε στο alterthess για το ατύχημα που σημειώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στον  Μαντεμ Λάκκο, όπου εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν τμήμα οροφής στοάς κατέρρευσε. Ο Χρ. Ζαφειρούδας, πρόεδρος σε ένα από τα σωματεία  των εργαζομένων, επιβεβαίωσε το εργατικό ατύχημα που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται σε πτώση της οροφής από τις δονήσεις. Δήλωσε πως η εργασία του μεταλλωρύχου «αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα στον κόσμο». Όπως είπε, η κατάσταση της υγείας του τραυματισμένου εργαζόμενου δεν διέτρεχε κίνδυνο και ο εργαζόμενος είχε απλά κάποιες εκδορές. Το σωματείο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το ατύχημα καθώς σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα  περιμένει να μάθει περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του εργαζόμενου.

Εδώ ακριβώς παίρνει την σκυτάλη η κα Σταυρούλα Πουλημένη, η οποία, ξεπουλημένη στο βωμό των κομματικών επιταγών, προσπαθεί και με το εργατικό ατύχημα ακόμα, να προπαγανδίσει κατά της εταιρείας και της επένδυσης:

«Είναι γνωστό ότι στην περιοχή και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική κατά διαστήματα συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα στα οποία όμως δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα ούτε υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για αυτά.»

Φτάνει το «είναι γνωστό» για να καταλάβει και ο πλέον αδαής πως πρόκειται για αηδιαστική προσπάθεια σπέκουλας πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Απορώ πως η κα Πουλημένη δεν βρήκε ακόμα τη θέση της στη νεοσύστατη ΕΡΤ… Ίσως την περιμένει μια θέση στην ΕΡΤ3….