ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

diki

“Η δύναμη της αλήθειας   αποδεικνύεται  πολύ πιο ισχυρή από κάθε πρόσκαιρη σκοπιμότητα, κάθε ύβρη και απειλή, κάθε απόπειρα δημιουργίας  εντυπώσεων και κάθε   μορφή προπαγάνδας. Η  δικαίωση των προσπαθειών  μας και η αποκάλυψη του ψεύδους  μπορεί να έρχεται με καθυστέρηση αλλά είναι καθημερινή και απολύτως  καθαρή για όσους δεν είναι ακόμα τυφλωμένοι από το προσωπικό συμφέρον, το μίσος και την οίηση.

Εμφανιστήκαμε να παραβαίνουμε το καθήκον μας ως δημόσιοι λειτουργοί, αναφορικά με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, της ασφάλειας και της υγείας των δημοτών, αλλά και την προστασία των περιβαλλοντικών αγαθών της περιοχής, επί σκοπώ δήθεν προάσπισης  ιδιωτικών συμφερόντων και δη  επιχειρηματιών συμφερόντων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της περιοχής. Αντιμετωπίσαμε ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας και φθηνού λαϊκισμού.

Το Σεπτέμβριο του 2013 υπέστημεν  συκοφαντίες,  ύβρεις, προσωπικές  απειλές και  μηνύσεις για  το νερό της τοπικής κοινότητας του Νεοχωρίου. Για ένα θέμα που εμείς οι ίδιοι, με τους δικούς μας συνεχείς ελέγχους και μετρήσεις, για πρώτη φορά στην περιοχή και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, αναδείξαμε. Για ένα θέμα που έχει εμφανιστεί σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδος αλλά και σε αρκετούς οικισμούς της Χαλκιδικής. Για ένα θέμα που εμείς, ως  δημοτική αρχή, επιλύσαμε άμεσα, σε διάστημα λίγων ημερών, αλλά και με μόνιμη και μακροχρόνια λύση, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με  έργα προϋπολογισμού άνω των 350.000 ευρώ, τα οποία  προγραμματίσαμε  χρηματοδοτώντας τα τόσο από ίδιους πόρους όσο και από συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μόλις πρόσφατα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, μετά από εξαντλητική έρευνα και εξέταση όλων των επιστημονικών στοιχείων, απέρριψε αμετάκλητα ως αβάσιμη την εναντίον μας  μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένου, κρίνοντας ότι ο δήμαρχος Αριστοτέλη ενήργησε σύμφωνα με το καθήκον της υπηρεσίας του, ότι προέβη άμεσα στην επίλυση του προβλήματος, ότι ουδόλως προέκυψε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τέλος ότι οι ισχυρισμοί του μηνυτή περί του ότι η  αύξηση της ποσότητας του αρσενικού στη συγκεκριμένη γεώτρηση της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου  οφείλονταν σε εργασίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι εντελώς  αυθαίρετοι.

Στο πόρισμα της ανεξάρτητης  επιστημονικής  έρευνας  και στην τελική απόφαση   της εισαγγελίας δε βλέπει κανείς μόνο τη δικαίωση των προσπαθειών και την επιβεβαίωση των απόψεών  μας.  Οι υβριστές και οι συκοφάντες μας μένουν για άλλη μια φορά έκθετοι  για την αυθαιρεσία  των πράξεων και των λόγων  τους. Για το κακό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στον τόπο και τους δημότες   μας. Έστω και αν μπροστά στην τελική δική τους κρίση από τη δικαιοσύνη επιλέγουν το δρόμο της φυγής. Μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και τρεις αναβολές που ζήτησε  λόγω ασθένειας ο κ. Καμμένος δε θα αποφύγει την τελική  κρίση της δικαιοσύνης. Η ώρα της αλήθειας   πλησιάζει.”

http://www.oramapoliton.gr/, 26/05/2015