ΑΥΓΗ: «Ε, ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ»

sumboulio-tis-epikrateias-ste

Διαβάσαμε την κάτωθι ανάρτηση στον ιστότοπο http://politesaristoteli.blogspot.gr/ και μας άρεσε. Αναδεικνύει την ala carte αντιμετώπιση τους ζητήματος από την γνωστή μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου:

«Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ έγινε απευθείας σύνδεση από το πρώην δημαρχείο της Αρναίας κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των μεταλλωρύχων.

Δόθηκε η δυνατότητα στο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Γιώργου Χατζή να μιλήσει για τους λόγους που έχει κυριαρχήσει η ανησυχία και η αβεβαιότητα στις τάξεις τους μετά τις τελευταίες κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα των πρωτοκόλλων υλοτόμησης που έχουν ήδη θέσει σε καθεστώς ομηρίας 55 δασεργάτες.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Άνδρέα Πετρόπουλο δημοσιογράφο της “Αυγής” να καταθέσει την αμφισβήτηση του προς τις αποφάσεις του ΣτΕ για το σύνολο της ΜΠΕ του επενδυτικού σχεδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ε, μη μου μιλάτε τώρα για το ΣτΕ…” (!!!!)

Ίσως και να είχε δίκιο ο κ. Πετρόπουλος, καθώς πριν τεθεί το ΣτΕ από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε είχε αρχίσει να ξετυλίγει με επιδέξιο τρόπο το νήμα των “antigold” αναμνήσεων και παραπόνων για την ελλειπή δημοσιογραφική κάλυψη από τα ΜΜΕ και κυρίως από το Mega των συναυλιών και των πορειών που έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Αγνοώντας εμφανέστατα, ότι στο πανελλήνιο πριν λίγες μέρες άκουσαν για το καθεστώς εκφοβισμού που επικρατούσε μέχρι και πριν 3 μήνες στην περιοχή εναντίον των μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους. Εκτός των επεισοδίων και των άλλων συμβάντων που έχουν καταγραφεί και των ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν τη μεταλλευτική δραστηριότητα για τα οποία ούτε ακροθιγώς ασχολήθηκαν ποτέ τα κανάλια και οι εφημερίδες.

Δεν κράζουμε… Θαυμάζουμε, όπως λέει και το γνωστό πλέον διαφημιστικό σλόγκαν. Και θαυμάζουμε τον τρόπο που ορισμένοι “antigold” εκπρόσωποι του τύπου επιχειρούν να περάσουν ως σημαίνοντα κάποια πράγματα. Προφανώς, κατά τη τη δική τους δημοσιογραφική αντίληψη δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο στις Σκουριές το Φλεβάρη του 2013, ούτε επίσης πριν και μετά το συγκεκριμένο γεγονός έγιναν κάποια άλλα γεγονότα στα οποία και θα όφειλαν να τα καταγράψουν μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας, δεοντολογίας και αντικειμενικότητας. Οι “antigold” πορείες και συναυλίες είναι τα δημοσιογραφικά μείζονα…

Για να μην παρεξηγηθούμε… Δεν κράζουμε… Θαυμάζουμε και σας συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο. εδώ»

ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot, 27/03/2015