ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

 

 

20150318_Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων στα Μεταλλεία ΚασσάνδραςΜε την στήριξη της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθηνών και  της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τον εμπαιγμό που δέχονται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων κατήγγειλαν ανοιχτά την στάση της Κυβέρνησης που δεν τους ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να κάνει, και αλλάζει από ώρα σε ώρα τις αποφάσεις της και:
Προαναγγέλλουν 24ωρη απεργία, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις στα χωριά, στα Εργοτάξια στην Αθήνα και καλούν την Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους
Δείχνουν τους πολιτικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης
Ζητούν από τους κυρίους Λαφαζάνη και Τσιρώνη να ξεκαθαρίσουν την θέση τους για την επένδυση στο σύνολό της
Μιλούν για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει όλη η περιοχή από αυτές τις τελευταίες ενέργειες
Και απαντούν για την πλειοψηφία, εξηγώντας με στοιχεία και αριθμούς γιατί τάσσεται υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητάς, για το περιβάλλον, για τις θέσεις εργασίας και την νομιμότητα

«Αυτοί που ζούμε εδώ νοιαζόμαστε πολύ περισσότερο για τον τόπο και το περιβάλλον από οποιανδήποτε άλλο και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε»

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Σήμερα 18 Μαρτίου 2015,

Δεν θα επιστρέψουμε τον εμπαιγμό ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής από τους «αρμόδιους» Υπουργούς

Ενώπιον όλων σας, σήμερα καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό μας από την Κυβέρνηση τα στελέχη της και ειδικά από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ και τον Γιάννη Τσιρώνη:

Μέσα σε 7 μέρες, οι ίδιοι πολιτικοί:

  1. Ανακάλεσαν άδειες
  2. Απέλυσαν δασεργάτες
  3. Κάλεσαν τους ίδιους δασεργάτες να επιστρέψουν στην δουλειά, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν και είμαστε απολύτως ΝΟΜΙΜΟΙ
  4. Έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση
  5. Μετά προφορικά μας κάλεσαν να ξανασταματήσουμε
  6. Μετά δεσμευτήκαν ότι το θέμα μας θα λυθεί
  7. Και τελικά μας ξανασταματούν σήμερα, στο όνομα του ελέγχου που οι ίδιοι είπαν ότι ολοκληρώθηκε και μας καθιστά απολύτως νόμιμους

Σήμερα και μετά από όλα τα παραπάνω δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι: «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτόν τον εμπαιγμό και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια μεταχείριση για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής»

Ως απολύτως νόμιμοι Έλληνες πολίτες με δικαιώματα στο ελληνικό Κράτος, και ως οι μόνοι αποδέκτες αυτών των πολιτικών ενώπιον όλων σας, δηλώνουμε τις αποφάσεις μας για τις επόμενες κινήσεις μας:

  • Εμείς ως νόμιμοι Έλληνες πολίτες, από εδώ και στο εξής παίρνουμε στα σοβαρά ΜΟΝΟ τις επίσημες Αποφάσεις, τις επίσημες δηλώσεις και τα έγγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά θα βασιζόμαστε.
  • Μετά τα παραπάνω αν και θεωρούμε υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά θα σεβαστούμε τον Νόμο όπως πάντα.
  • Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμά μας να αντιμετωπιστούμε ΣΟΒΑΡΑ ως Έλληνες πολίτες.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς, κατεβαίνουμε σε απεργία την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις στα Μεταλλεία, στα χωριά μας, στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία των Υπουργών.

Σήμερα καλούμε την Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να ενημερωθεί σοβαρά και επίσημα, να τοποθετηθεί σοβαρά και επίσημα και πριν προβεί σε άλλες ενέργειες να εξετάσει το πραγματικό τίμημα για την Χαλκιδική και το περιβάλλον της.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε πιο δυναμικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας και με τον αγώνα μας θα νικήσουμε

Οι εκπρόσωποι των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας