ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

2e90e3be-e9c7-485d-8b8f-008ec9eb8643

Χθες Παρασκευή, ο πρωθυπουργός ανέφερε με υπερηφάνεια στο υπουργικό συμβούλιο –που καλυπτόταν βέβαια από τα τηλεοπτικά κανάλια–, την ανάκληση των αδειών της Ελληνικός Χρυσός για το έργο στις Σκουριές. (Δείτε το βίντεο εδώ, μετά το 17ο λεπτό). Ομολόγησε μόνος του πως αποτελεί «Kόμβο και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης». Δηλαδή κάτι σαν τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες είχαν αναδειχθεί σε σύμβολο του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να αναρριχηθεί στην εξουσία…

Διαβάστε το απόσπασμα της ομιλίας, και δείτε την αναφορά στους εργαζόμενους… Αλήθεια για ποιους εργαζόμενους μίλησε; Γι’ αυτούς που πήγαν να δουν τον Λαφαζάνη τέσσερις φορές και τους διαβεβαίωνε πως δεν θα κάνει καμιά «μονομερή ενέργεια»;… Διαβάστε επίσης και την προειδοποίηση για τις όποιες αντιδράσεις… Κάπως με τρομάζουν όλα αυτά… Μου θυμίζουν άλλα καθεστώτα…

«Θα ήθελα όμως να σταθώ και σε ένα θέμα που αποτελεί για μας κόμβο και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης, για τις νέες αρχές που καθορίζουν την πολιτική της μεταμνημονιακής περιόδου: H κυβέρνησή μας, διά του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει την άδεια Αρχιτεκτονικής και Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η ανάκληση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από σοβαρές καταγγελίες που μεσολάβησαν. Και κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει επανέλεγχος για το κατά πόσο στη σχετική θεώρηση έχουν τηρηθεί, από την επιχείρηση στις Σκουριές, οι κείμενες διατάξεις.

Σκοπός μας είναι με αυτή μας την κίνηση να προασπίσουμε, με τον όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, δύο μείζονες προτεραιότητες για την κυβέρνησή μας, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Και με αφορμή τις αντιδράσεις γι” αυτή μας την απόφαση θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση:

Η νέα κυβέρνησή μας εκλέχτηκε για να υπηρετήσει με ακλόνητη συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Εκλέχτηκε για να προασπίσει την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και ταυτόχρονα να διαφυλάξει και να αναβαθμίσει το περιβάλλον στην πατρίδα μας και τη φυσική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Γι” αυτό, για την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι, η προοδευτική παραγωγική ανάπτυξη, το περιβάλλον και το δημόσιο όφελος, βρίσκονται πάνω απ΄ όποια επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο μεγάλα και αν είναι και όσες διασυνδέσεις και αν διαθέτουν.

Και αυτό ας το χωνέψουν όλοι μέσα και έξω από τη χώρα».