ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Με χθεσινή τους ανακοίνωση, τα Σωματείων Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας. Οι εξελίξεις τρέχουν και οι εργαζόμενοι δεν καταθέτουν τα όπλα.

Κατ΄αρχήν τις μέρες που μας πέρασαν είδαν τον ίδιο τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνη με τον οποίο συνομίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα. Το επόμενο ραντεβού ήταν με τον αναπληρωτή υπουργό σε θέματα Περιβάλλοντος Κο Γιάννη Τσιρώνη, το οποίο κράτησε κάπου μία ώρα. Από το ίδιο το περιβάλλον του Κο Τσιρώνη οι αναφορές κάνουν  για την θέλησή του να αποκτήσει σφαιρική άποψη για το θέμα και να μην απλά “κατεβάσει τον διακόπτη” πράγμα για το οποίο τον πιέζουν οι … αντίχρυσοι.

Είναι πολύ σημαντικό πάντως  το ότι όλοι οι νέοι πολιτικοί  “άρχοντες” συμφώνησαν να πάψουν να κάνουν πρώιμες ή ανώριμες δηλώσεις επί του θέματος, δυναμιτίζοντας την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στον τόπο μας. Περισσότερα βέβαια  θα μας πουν οι εκπρόσωποι των σωματείων στη συνέντευξη τύπου της Κυριακής στην Μεγάλη Παναγία.

Χαρακτηριστικά,  θα πρέπει να αναφέρουμε τις θέσεις των εργαζομένων που συνοψίστηκαν σε 3 άξονες

  • Η δουλειά μας δεν μπορεί να εξαρτάται από πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχουν όλες οι αποφάσεις από όλα τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους και τα ελληνικά δικαστήρια. Και αυτές οι αποφάσεις δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση.
  • Το έργο στο οποίο εργαζόμαστε δεν θα ξεκινήσει τώρα για να το διαπραγματευτούμε. Η διαβούλευση έγινε. Τα όργανα αποφάσισαν, το κράτος γνωμοδότησε, το έργο προχωράει απολύτως νόμιμα, άσχετα από δηλώσεις, συνθήματα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
  • Εμείς δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τις δουλειές μας. Αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον, που δεν θα αφήσουμε να μπει σε κίνδυνο. Αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας που ανέκαμψε ξανά και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ