ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

kalpes

Διαβάζω στο respentza πως μετά από διαδικασίες που διήρκεσαν πάνω από 4 ώρες η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική αποφάσισε, με μυστική ψηφοφορία, για τα 5 ονόματα που θα προτείνει στα κεντρικά όργανα του κόμματος για το ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών του Γενάρη.

Αυτά, κατ’ αλφαβητική σειρά (η σειρά εκλογής είναι διαφορετική), είναι: Γκοντίνος Κων/νος, Ιγγλέζη Κατερίνα (ως βουλευτής εκτός διαδικασίας ψηφοφορίας), Κανταράς Τάσος, Σακκάς Χρήστος, Τόσκας Λάζαρος.

Το λόγο τώρα έχει η αρμόδια επιτροπή του κόμματος στην Αθήνα η οποία έχει και το δικαίωμα προσθαφαίρεσης ονομάτων. Παρατηρώντας τα ονόματα των προτεινόμενων από την συνδιάσκεψη παρατηρούμε πως από το Δήμο Αριστοτέλη υπάρχουν 3 υποψήφιοι (Ιγγλέζη, Τόσκας, Γκοντίνος) και από το Δήμο Πολυγύρου 2 υποψήφιοι (Κανταράς, Σακκάς). Παραδοσιακά, συνηθίζεται, να καλύπτεται γεωγραφικά ο νομός, όμως δεν έχουν «καλυφθεί» η Σιθωνία, η Κασσάνδρα, τα Μουδανιά και η Καλλικράτεια ή οι 3 Δήμοι: Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Ν. Προποντίδας (στο Δήμο Προποντίδας δραστηριοποιείται ο Σακκάς).

Να τολμήσω να πω πως οι Σκουριές καθορίζουν τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, ή θα με διαψεύσει η επιτροπή του κόμματος στην Αθήνα;