TO #SKOURIES ΠΕΦΤΕΙ 44%….

url

Σύμφωνα με άρθρο στο In.gr, οι Έλληνες έχουν αρχίσει να περιορίζουν τα «επουσιώδη τιτιβίσματα», αφού παρά την αύξηση του αριθμού των χρηστών του Twitter και των αναφορών σε φλέγοντα θέματα, παρατηρείται μείωση των tweets. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση του trending.gr που δημοσιεύει την ανασκόπηση του ελληνικού twitter, με συγκριτικά στοιχεία για τις αναρτήσεις των χρηστών, αλλά και φωτογραφίες, βίντεο και θέματα, που έχουν αναφερθεί τις περισσότερες φορές.

Με τη βοήθεια του trending.gr και του Monitor που καταγράφει και αναλύει δημοσιεύσεις, που γίνονται στο ελληνικό internet, το in.gr προδημοσιεύει τα πιο δημοφιλή hashtag, όπως προέκυψαν από την ανάλυση των δεδομένων όλης της χρονιάς. (Δείτε εδώ)

Όπως δηλώνει ο Δημήτρης Γιαννίτσαρος, συνιδρυτής της Sidebar-Monitor, «η ανάλυση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων μάς έδειξε ότι το 2014 ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά όσον αφορά το twitter, καθώς καταγράφηκαν 160 εκατ. tweets σε σχέση με 190 εκατ. tweets πέρσι, είχαμε λιγότερα hashtag και βίντεο, αλλά αντίθετα οι χρήστες αυξήθηκαν κατά 80.000. Αυτό μας δείχνει ότι ο κόσμος αν και έχει λογαριασμό στο twitter, έχει σταματήσει να τουιτάρει τόσο ‘φανατικά’, σε σχέση με παλαιότερα. […] Παρ’ όλα αυτά παρατηρούμε ότι οι αναφορές σε σημαντικά θέματα της ειδησεογραφίας (Ελλάδα και πολιτική) έχουν αυξηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το hashtag #vouli, που πέρσι συγκέντρωσε 39.000 αναφορές και φέτος 43.600, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 12% στις αναφορές» σημειώνει ο κ. Γιαννίτσαρος. Αυξημένες σε σχέση με το 2013 είναι και οι αναφορές στα hashtags #ertopen (112%), #syriza (27%), #aggeliesergasias (24%) και #samaras (13%). Αντίθετα, μείωση κατά 50% και 44% εμφάνισαν τα #rbnews και #skouries, αντίστοιχα.

Στο http://trending.gr/2013  μπορείτε να δείτε την περσινή ανασκόπηση και στο http://trending.gr/2014  τα φετινά στατιστικά.