ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΣΤΑ 60 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΕΙ ΟΡΥΧΕΙΟ…

ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Εγώ θα το πω ακόμα μια φορά… Ο Σάκης Αποστολάκης της Ελευθεροτυπίας είναι Ανεκδιήγητος με «Α» κεφαλαίο… Είναι δυνατόν έλληνας δημοσιογράφος να έγραψε αυτό που διάβασα σήμερα στην Ελευθεροτυπία; Αρχίζω να αμφιβάλλω αν ο Σάκης είναι Έλληνας… (δημοσιογράφος δεν είναι σίγουρα…).

«Ρωτήσαμε τον Καναδό Πρέσβη κ. Πεκ αν θα συνιστούσε στους συμπατριώτες του να επισκεφτούν περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, που η Ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να μετατρέψει σε έντονης μεταλλευτικής βιομηχανίας με την εξορυκτική δραστηριότητα της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold….»

Σύμφωνα με τον Σάκη Αποστολάκη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επισκεφτούν τουρίστες τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πχ Πετράλωνα, Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Αμφίπολη, Φίλιπποι) και της Θράκης επειδή υπάρχει μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική.

Μέχρι σήμερα γελάγαμε με τα καραγκιοζιλίκια του Σάκη… Αλλά από σήμερα διαπιστώνουμε πως είναι και επικίνδυνος…

Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το μπλογκ politesaristoteli, «επειδή όλοι στη ΒΑ Χαλκιδική γνωρίζουμε, ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει υιοθετήσει άκριτα όλα τα ανεδαφικά, πλην όμως επικίνδυνα, επιχειρήματα που διατυπώνουν οι αντιδρώντες στις εξορύξεις, αναρωτιόμαστε αν αυτή την έμμεση “ταξιδιωτική οδηγία” που πάει να περάσει μέσα από τις στήλες της, θα την έκανε με τόση ελαφρά την καρδία και για τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών, του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, της Μήλου και τόσων άλλων περιοχών της χώρας που πλαισιώνονται από παραγωγικές μεταλλευτικές μονάδες και εγκαταστάσεις. Νομίζουμε ότι αν το έκανε αυτό τόσο συστηματικά όσο το κάνει με τη Χαλκιδική θα συναντούσε την οργίλη αντίδραση των κατά τόπους κοινωνιών και των τοπικών φορέων αυτών, καθώς τέτοιες προσεγγίσεις είναι εξαιρετικά δυσφημιστικές και επικίνδυνες. Το ότι στο Δήμο μας έχουμε μια δημοτική αρχή που έχει υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις του συντονιστικού κατά των εξορύξεων και των δορυφόρων τους, νομίζουμε ότι δε νομιμοποιεί κανένα να “παίζει” με τέτοιου είδους θέματα».

Συμφωνούμε και επικροτούμε…