ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ! (ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ…)

skouries2

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και «Τμήμα Οικολογίας- Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού», το οποίο, προφανώς λόγω της επετείου του ΟΧΙ, εξέδωσε παραμονές της επετείου του ΟΧΙ, ανακοίνωση στο syriza.gr (εδώ) με τίτλο: «Η λεηλασία στη Χαλκιδική δεν “νομιμοποιείται”. Η εξόρυξη χρυσού θα σταματήσει»!

Εκεί πληροφορούμεθα πως «Η Κ.Ε. με ψήφισμά της, ομόφωνο ψήφισμα του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και μέλη του στη Χαλκιδική – ενεργά μέλη του κινήματος στην πρώτη γραμμή του αγώνα -, τοπικοί βουλευτές και όχι μόνο, αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Βουλή και δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, έχουν επανειλημμένως καταστήσει περισσότερο από σαφές ότι η καταστροφή που λαμβάνει χώρα στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση της αριστεράς».

Αλλά δεν σταματάμε εδώ, διότι το «Τμήμα Οικολογίας- Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού» του ΣΥΡΙΖΑ, έχει βρει και τη λύση. Κατά τα λεγόμενά τους, λοιπόν, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, με κεντρικούς του άξονες τις συλλογικές κοινωνικές ανάγκες, την οικολογική αποκατάσταση και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες. Ένα πρόγραμμα κοινωνικού-οικολογικού μετασχηματισμού που θα στηρίζεται στη δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών με επίκεντρό του την υπεράσπιση των συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων της περιοχής και τη διασφάλιση του παρόντος αλλά και του μέλλοντος της κοινωνικής πλειοψηφίας». Γιατί άραγε μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό η λέξη «μπαρούφες»;