ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ GREENPEACE

 

Το blog ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ( http://politesaristoteli.blogspot.gr/ ) ανακάλυψε συνέντευξη του Πάτρικ Μούρ στο διαδικτυακό κανάλι «Commodity TV». Ο κος Πάτρικ Μούρ στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 συμμετείχε στην ίδρυση του παραρτήματος της Greenpeace στο Βανκούβερ του Καναδά, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής στη μεταλλευτική βιομηχανία “Astur Gold”, που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Σαλάβε της περιφέρειας Αστούρια στη βόρεια Ισπανία. Στη συνέντευξή του o πρώην ακτιβιστής της Greenpeace μεταξύ άλλων αποκαλύπτει την επικοινωνιακή στρατηγική της διάσημης οικολογικής οργάνωσης, που εγκατέλειψε πριν 20 χρόνια.

Η τακτική που θέλει τους κατοίκους των πόλεων με την καθοδήγηση των μελών της οργάνωσης αλλά και άλλων οικολογικών οργανώσεων να στρέφονται υποδομών παραγωγής ενέργειας και πρώτων υλών, π.χ. υδροηλεκτρικών εργοστασίων και μεταλλείων, με το επιχείρημα ότι «καταστρέφουν το περιβάλλον», απέχει από την πραγματικότητα λέει ο ίδιος ο κ. Μούρ. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι δραστηριότητες μαζί με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, παρέχουν στους κατοίκους των πόλεων όλα τα υλικά αγαθά που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη…

Υπάρχει στο διαδίκτυο ένα βίντεο 18 λεπτών με τις ενδιαφέρουσες όσο και αποκαλυπτικές δηλώσεις του κου Μουρ. Δείτε το εδώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λόγοι για τους οποίους ο πρώην ακτιβιστής εγκατέλειψε την οργάνωση και τους παραθέτει μετά το 12:30 λεπτό του βίντεο.