Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟ-Α-ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ…

stratoniparalia06

Επιτέλους, ο λογοτέχνης-ομότιμος-γεωλόγος-χιουμορίστας-αντίχρυσος κος Δημητριάδης συνήλθε και σε ανάρτησή του στο antigold.org(io), παραπονιέται γιατί δεν γίνεται επιτέλους η μεταλλουργία και καθυστερούμε με έργα όπως δρόμοι κ.λπ…. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν είναι Πρωταπριλιά… Σας μεταφέρω αυτολεξεί κομμάτι από την ανάρτηση:

«[…] Μούγκα και τίποτα κατασκευαστικό για την μεταλλουργία. Διάνοιξη νέων «λεωφόρων» για τη μαζική διακίνηση των εμπλουτισμάτων προς το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Μούγκα και τίποτα κατασκευαστικό για τις «νέες λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου» -απαραίτητες περισσότερο απ’ όλα για τη φόρτωση των εκατοντάδων χιλιάδων τόνων θειϊκού οξέος που θα απέδιδε ετησίως μια λειτουργούσα μεταλλουργία […]».

Κατηγορεί μάλιστα τους ανθρώπους της εταιρείας πως «Τότε έλεγαν πως δεν θα υπάρξει επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας χωρίς την ίδρυση μεταλλουργίας. Τώρα, σα να μου φάνηκε να λένε πως δεν θα υπάρξει επένδυση χωρίς επέκταση, των εξορύξεων εννοείται -καμιά αναφορά για μεταλλουργία.»

Παρακαλώ τους υπευθύνους του προγραμματισμού των έργων της επένδυσης να λάβουν σοβαρά υπόψη τα παράπονα του κου Δημητριάδη. Είναι ο πρώτος ίσως «αντίχρυσος» ο οποίος κατανόησε πως η μεταλλουργία που μιλάμε είναι η ίδια η επέκταση…. Οι υπόλοιποι απλά μετράνε σε πόσο ύψος έχει φτάσει η υποδομή έδρασης του μηχανολογικού εξοπλισμού…

Μόνο ένα παράπονο προς τον κο Δημητριάδη… Αφού το χιούμορ δεν σου βγαίνει –τι να κάνουμε, δεν φταις εσύ, γενετική προδιάθεση είναι–, άστο να πάει στα κομμάτια… Διότι απόπειρες όπως η κάτωθι, μόνο χιούμορ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν…

«Ως γνωστόν, προαπαιτούμενα είναι αυτά που πρέπει να προηγηθούν -να γίνουν πρώτα- για να ακολουθήσουν μετά κάποια άλλα συγκεκριμένα. […] Στην περίπτωση των παραμυθιών τα προαπαιτούμενα λέγονται προαπετούμενα. Αυτό γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις αυτά δεν είναι πραγματικά προαπαιτούμενα αλλά ψεύτικα και προορίζονται για πέταμα όταν το παραμύθι τελειώσει (προ-α-πετούμενα).» Μπρρρρ….. ευτυχώς έρχεται καύσωνας….