ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ

ceb2ceb9cebfcebcceb5

Ανακοίνωση συμπαράστασης στις αλυσοδεμένες των Σκουριών:

«Οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις γυναίκες των Σκουριών, που απέκλεισαν την είσοδο του εργοταξίου της “Ελληνικός Χρυσός”. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά και η καταστροφή της ίδιας της ζωής.

Οι γυναίκες της Χαλκιδικής με δύναμη υπερασπίζονται τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους. Είμαστε μαζί τους. Μαθαίνουμε από την επιμονή τους και παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή τους. Αυτές στις Σκουριές κι εμείς στην Καρ. Σερβίας θα δώσουμε τον αγώνα για ζωή με προκοπή και αξιοπρέπεια μέχρι τέλους. Και θα νικήσουμε».

Αυτό που είναι εξωφρενικό με τις «Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών», οι οποίες θα έπρεπε να αυτοαποκαλούνται «Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες ΣΥΡΙΖΑ του Υπουργείου Οικονομικών», είναι πως ουσιαστικά ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση εις βάρος ΟΛΩΝ όσων (καλώς ή κακώς) απολύθηκαν από το Δημόσιο. Το δεύτερο θέμα ότι ή κάποιοι απλά δεν ξέρουν να χάνουν αξιοπρεπώς, ή σε δεύτερη ανάγνωση κάποιοι τους έχουν υποβάλλει και συντηρούν συγκεκριμένες φαντασιώσεις ότι ζουν σε έναν δικό τους, φανταστικό «αγωνιστικό» κόσμο…. Όπως και να έχει, μου ακούγεται τουλάχιστον παράδοξο οι καθαρίστριες που «αγωνίζονται» να επαναπροσληφθούν, να υποστηρίζουν τους αντίχρυσους που η δικαίωση του «αγώνα» τους θα δημιουργήσεις 1.700 ανέργους… Φτάνει η ιδιότητα της «γυναίκας», για να δικαιολογήσει αυτή την συμπαράσταση, ή ήταν απλά άλλη μια επικοινωνιακή πατάτα του κομματικά κατευθυνόμενου «αγώνα» εκατέρωθεν;