ΑΓΩΝΑΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ…

IMGP5237

Ξέρετε, στο δεκαήμερο «αγωνιστικό» κάμπινγκ της Χαλκιδικής γίνονται διάφορες εισηγήσεις και ομιλίες, «αγωνιστικού» περιεχομένου… Δηλαδή ο κάθε πικραμένος ανεβαίνει και λέει το κοντό του και το μακρύ του, έχοντας από κάτω ένα σίγουρα δεκτικό ακροατήριο… Ακούστε την εισαγωγή μιας εισήγησης που διαβάσαμε στο έντυπο «Ο Δρόμος της Αριστεράς» της 30/08/2014, και η οποία καλεί τους «αγωνιστές» σε «κοινό αγώνα σε Σκουριές και Ελληνικό»!!!

«Αναρωτιούνται, ενδεχομένως, κάποιοι ποιος άνεμος φέρνει εδώ, εμάς τους Αθηναίους, σε μια συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Παναγίας και τις άλλες Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, της Θράκης, των Σερρών, του Κιλκίς, της Καβάλας, της Δυτ. Μακεδονίας, της Φωκίδας, με τις συλλογικότητες κατοίκων του Άγιου Νικολάου, της Κέρκυρας, του Πηλίου και όσων άλλων δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Αυτό που συνδέει τους αγώνες της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό με όσους συμμετέχουν σ’ αυτό το 10ήμερο είναι, κατ’ αρχήν, η κοινή μας αντίθεση στη συρρίκνωση της δημόσιας γης και της δημόσιας περιουσίας, που ενώ αποτελούν κοινά αγαθά, αντιμετωπίζονται από αυτούς που έχουν αναρριχηθεί στην κυβέρνηση της χώρας μας ως εμπορεύματα για αγοραπωλησία. Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση των κοινών αγαθών , του εδάφους και του υπεδάφους, του νερού, των ακτών, των παραλιών, των δασικών χώρων, για εκμετάλλευση σε ιδιώτες επενδυτές , ντόπιους και ξένους, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό στόχο την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία και τη συσσώρευση χρήματος. Είμαστε αντίθετοι στην ανάπτυξη που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χώρας μας αλλά και του πλανήτη ολόκληρου. Αυτό είναι που μας συνδέει και με τους αγώνες στη Βουλγαρία, την ΠΓΔ Μακεδονίας, με τους αγώνες στη Γαλλία (Αεροδρόμιο στη Νάντη) και στη Βόρεια Ιταλία (τρένα NOTAV) […]».

Ομιλητής ήταν ο Πάνος Τότσικας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. Για όσους δεν κατάλαβαν τι είπε, απλά είπε τον πόνο του και προσπάθησε να τον συνδέσει με τις Σκουριές… Άλλα αντ’ άλλων… Αγώνας νάναι και ότι νάναι…