ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ… «ΤΟΞΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ»

5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ηρώο του Σταυρού του δήμου Βόλβης θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι του Δήμου Βόλβης μαζί με τη δημοτική αρχή. Ζητούν την άμεση διακοπή της διέλευσης των φορτηγών που μεταφέρουν «επικίνδυνα και τοξικά φορτία» της Ελληνικός Χρυσός από το Στρατώνι στο λιμάνι και τη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Παράξενο, γιατί τώρα τελευταία είχαν έρθει στο φως δημοσιεύματα που γκρίνιαζαν γιατί ο χρυσοφόρος αρσενοπυρίτης φεύγει στο εξωτερικό για επεξεργασία… Υπό αυτό το πρίσμα, καλύτερα δεν είναι που ο «επικίνδυνος και τοξικός» αρσενοπυρίτης φεύγει από την χώρα μας; Οι… διαμαρτυρόμενοι της Βόλβης, μέσω ανακοίνωσης του δημοτικού Συμβουλίου, ισχυρίζονται πως στους κινδύνους, προστίθενται και εκείνοι των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και η συνεχιζόμενη επιβάρυνση και φθορά του οδοστρώματος. Κρίμα να μην υπάρχει ένας παρακαμπτήριος δρόμος να περνά έξω από το Σταυρό… Αλλά τότε θα «χάναμε» τους τουρίστες, έτσι; Για’ αυτό μάλλον απορρίφθηκε ο σχεδιαζόμενος παρακαμπτήριος στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τους τότε τοπικούς άρχοντες (και ποτέ δεν επανήλθε το θέμα…).

Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Βόλβης συγκαταλέγεται σε εκείνους τους «μαχητικούς» Δήμους κατά της επένδυσης, και πριν λίγο καιρό με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου ζήτησε να σταματήσουν τα «επικίνδυνα δρομολόγια», τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες, διότι «δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τον δυσμενή αντίκτυπο που αφήνει σε χιλιάδες ξένους τουρίστες και Έλληνες παραθεριστές του Στρυμονικού κόλπου η εικόνα μιας τριτοκοσμικής βιομηχανικής περιοχής, παρά ενός τουριστικού θέρετρου», όπως έλεγε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τώρα καταλάβαμε… Τον χειμώνα, με το κρύο, τα φορτία παύουν να είναι «επικίνδυνα και τοξικά», αλλά το καλοκαίρι με τη ζέστη και τους πολλούς τουρίστες, είναι… Αλήθεια όλα τα άλλα φορτηγά δεν ενοχλούν κανέναν οπτικά, δεν φθείρουν το οδόστρωμα, δεν ενέχουν κίνδυνο ατυχημάτων;

[ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ, 29/07/2014]