Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ

url

Εμμέσως πλην σαφώς ακόμα και η «Εφημερίδα των Συντακτών» παραδέχεται σε σημερινό της άρθρο υπό τον τίτλο «Δεύτερες Σκέψεις», πως ο τουρισμός δεν λύνει όλα τα προβλήματά μας.

«Κι εκεί που όλοι περίμεναν με τα νέα ευνοϊκά νομοσχέδια να αρχίσουν τις εκσκαφές για μεγάλες τουριστικές μονάδες, τα μαντάτα από την Κρήτη και τη Χαλκιδική έρχονται λίγο μαύρα. Μείωση της ζήτησης σε Ρώσους τουρίστες: 35% στην Κρήτη και 25% στη Χαλκιδική. Μήπως να το ξανασκεφτούν, λοιπόν, οι επενδυτές πριν αρχίσουν το σκάψιμο για το Κάβο Σίδερο, τον κόλπο Πλάκας, τη Φανερωμένη, το Παλιούρι, τη Σιθωνία, το κτήμα Πραβίτα κ.α. Αν μειωθούν και οι πλούσιοι τουρίστες από τα εμιράτα, ποιοι θα πηγαίνουν μετά στα νέα πολυτελή 5στερα; Καλύτερα να φτιάξουν πολλά ωραία κάμπινγκ, που είναι φτηνά και οικολογικά, και κυρίως θα μπορούν να τα επισκέπτονται και Έλληνες τουρίστες, που θα τροφοδοτήσουν και την τοπική αγορά».

Βέβαια μόνο σαν απόπειρα χιούμορ θα μπορούσε να εκληφθεί η πρόταση των κάμπινγκ, αφού ως γνωστόν ο τουρισμός των κάμπινγκ είναι χαμηλής απόδοσης. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως παράλληλα με τον εποχιακό τουρισμό, ο οποίος ποτέ δεν μπορεί να είναι και σίγουρος, πρέπει να κοιτάμε πάντα και την ανάπτυξη των άλλων τομέων σε κάθε περιοχή. Αυτά για όσους θέλουν να διώξουν κάθε επένδυση και να περιμένουμε να ζήσουμε με 2 μήνες τουρισμό – την μερίδα του λέοντος από τον οποίο καρπώνονται οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες…