Ο ANTIGOLD ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ…

10444761_745610372156720_9099873519163199735_n

Έπεφτε μακριά το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που έγινε στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων στην Αθήνα, και δεν πήγαμε… Αναρωτιέμαι στ’ αλήθεια τι να είπε ο «αντιπρόσωπος του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού», που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλούσε την πρώτη μέρα… Σίγουρα όχι αυτά τα αίσχη που έγιναν στην Ιερισσό, όπου σε μια χείριστη επίδειξη εργασιακού και κοινωνικού ρατσισμού τα χρυσά παιδιά του #Skouries, σαν άλλοι Χρυσαυγίτες, ζητούν  την απόλυση εργαζομένων διότι έχουν συγγενείς που δουλεύουν στα μεταλλεία!!!

Όλοι οι παραπάνω υπερασπιστές του δικαίου και του ιερού δικαιώματος στην εργασία παραδόξως έχουν καταπιεί τη φωνή τους, όταν από τα τέλη Μαΐου μέχρι και προχθές έχουν γίνει γνωστά ήδη 2 περιστατικά ρατσισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας σε βάρος εργαζομένων γυναικών που έχουν την ατυχία να έχουν άντρα και αδελφό εργαζόμενο αντίστοιχα στα μεταλλεία!!!

Στην πρώτη περίπτωση ρατσισμού ομάδα αντιδρώντων στην επένδυση συγκεντρώθηκαν στις 22 Μαΐου έξω από σούπερ μάρκετ της Ιερισσού για να ζητήσουν το διωγμό εργαζομένης, που ζει στην Ιερισσό αλλά ο άντρας της εργάζεται στα μεταλλεία! Ήταν η ίδια, αν θυμάστε, που δυο μέρες μετά τις εκλογές άγνωστοι είχαν πετάξει πυρσό στην αυλή του σπιτιού της…

Το δεύτερο περιστατικό αντιμεταλλευτικού ρατσισμού σημειώθηκε πριν 4 μέρες στα Ν. Ρόδα, όπου άγνωστος ή άγνωστοι πήγαν και έγραψαν με σπρέι έξω από σούπερ μάρκετ «Έξω οι πουλημένες της Eldorado από τα χωριά μας» για να πιέσουν να απολυθεί από την επιχείρηση νεοπροσληφθείσα εργαζόμενη που έχει αδελφό που εργάζεται στα μεταλλεία !!!

Καλά πάτε… Να φωνάξετε και Κασιδιάρη, Γερμενή, Παναγιώταρο να κάνουν και καμιά ομιλία για την ανωτερότητα της φυλής των antigold…