Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ…

images

Οι πολίτες του δήμου Αριστοτέλη διάλεξαν νέα δημοτική αρχή και η επιλογή τους είναι σεβαστή. Με ενσωματωμένο το 98% περίπου των ψήφων ο συνδυασμός «Κίνημα Ανάπτυξης» του κου Γιάννη Μίχου επρώτευσε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές με 7.871 ψήφους και ποσοστό 51,28%, ακολουθούμενος από το Όραμα Πολιτών του Χρήστου Πάχτα με 7.160 ψήφους και ποσοστό 46,74%. Το εναπομείναν 1,88% έλαβε η παράταξη Λαϊκή Παράταξη Αριστοτέλη του κου Τρικαλιώτη με 288 ψήφους.

Για την ιστορία, βρέθηκαν 98 λευκά ψηφοδέλτια (0,68%), 279 άκυρα (1,78%), ενώ η αποχή ξεπέρασε το 25%.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Από την πρώτη Σεπτεμβρίου ο κος Μίχος εγκαθίσταται στο δημαρχείο Αριστοτέλη και ξεκινάει την πενταετή θητεία του. Όσοι κάτοικοι είναι αντίθετοι στην επένδυση χρυσού πανηγυρίζουν με την μη επανεκλογή Πάχτα διότι για κάποιο περίεργο λόγο έχουν συνδέσει την παρουσία της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή με την θετική στάση της δημοτικής αρχής υπέρ της επένδυσης. Δυστυχώς θα διαπιστώσουν πολύ σύντομα πως ο δήμος δεν έχει πλέον λόγο στην υλοποίηση ή όχι της επένδυσης και πως η απομάκρυνση ενός δημάρχου που έπιασε από το χέρι τον δήμο και τον έθεσε σε τροχιά ανάπτυξης, ήταν το λιγότερο ατυχής επιλογή.

Ευχόμαστε στον κο Μίχο καλή δύναμη και ελπίζουμε να εννοούσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις περί ενότητας, να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του και να μην υποκύψει στις πιέσεις αυτών που τον χρησιμοποίησαν για να απομακρύνουν την παρούσα δημοτική αρχή. Πάνω απ’ όλα ευχόμαστε κανένας πολίτης του δήμου να μην μετανιώσει για την επιλογή της χθεσινής ψήφου του. Όσο για τον Χρήστο Πάχτα, τίποτα δεν αλλάζει το τεράστιο έργο που αφήνει πίσω του και το οποίο ελπίζουμε οι διάδοχοί του να διαχειριστούν ορθολογικά.