ΕΚ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

PHOTOS

Η αστυνομική διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αργά το απόγευμα εχθές, εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τα επεισόδια από ομάδα ακτιβιστών που είχαν αποκλείσει το δρόμο προς το εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

«Σήμερα (19.02.2014) κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, άτομα με τη φυσική τους παρουσία παρεμπόδιζαν την κίνηση οχημάτων σχετικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα. Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς, ομάδα ατόμων απέκλεισαν οδό που οδηγεί στο εργοτάξιο της περιοχής Σκουριών Χαλκιδικής. Από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δόθηκαν επανειλημμένως συστάσεις στους συγκεντρωθέντες να αποχωρήσουν, ώστε να διέρχονται ακωλύτως διάφορα οχήματα. Οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν παρέμεναν αμετακίνητοι και οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να τους απομακρύνουν, πλην όμως εκείνοι συνέχισαν να μη συμμορφώνονται με τις επανειλημμένες αστυνομικές εντολές. Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα ηλικίας 30, 47 και 55 ετών (γυναίκες και άντρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απείθειας και της παράνομης βίας. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Παράλληλα, σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στη σημερινή αστυνομική παρουσία και ανταπόκριση, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο, οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία. Επισημαίνεται και πάλι προς άρση κάθε παρερμηνείας ότι όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων».

Σκεφτείτε πόση παραπληροφόρηση έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο για «άδικη επίθεση σε γυναικόπαιδα και ανήμπορους γέρους», για «χρήση αστυνομικής βίας», για «χρήση δακρυγόνων, και… πυρηνικών όπλων», που η αστυνομία έσπευσε στην ανακοίνωση να δηλώσει ότι απλά… έκανε τη δουλειά της!!! Σε λίγο έτσι όπως πάει, θα πρέπει να έχει δικό της κινηματογραφιστή να βιντεοσκοπεί τα συμβάντα για την αποφυγή παρεξηγήσεων και για να αντικρούει με εικόνες την άθλια προπαγάνδα…