MΝΗΜΕΙΩΔΕΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ

tromaktiko8859

Άσκηση κίτρινης δημοσιογραφίας σήμερα στην Ελευθεροτυπία από τον αυτοαποκαλούμενο «δημοσιογράφο» Σάκη Αποστολάκη. Προκειμένου να πει κάτι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, σε σημερινό του άρθρο στην Ελευθεροτυπία, με τον ‘ευφάνταστο’ τίτλο «Χρυσό θα πληρώσουν το νερό στις Σκουριές», κατηγορεί ακόμη και αναπτυξιακά έργα του ΕΣΠΑ προγραμματισμένα από το 1999! Πρόκειται για το φράγμα Πετρένιας, έργο ζωής για την περιοχή, αφού και οι ανάγκες για άρδευση και ύδρευση μεγάλωσαν την τελευταία δεκαπενταετία, και γενικότερα οι υδατικοί πόροι στο μέλλον θα ελαττωθούν λόγω κλιματικής αλλαγής.

Ξεκινάει με το απίθανο ψέμα «Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν 30 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί φράγμα στις Σκουριές», ενώ και οι πέτρες ξέρουν ότι τα έργα είναι συγχρηματοδοτούμενα και 15 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ (τα υπόλοιπα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων). Δεν παραλείπει βέβαια να επαναλάβει το επίσης βλακώδες επιχείρημα ότι θα κατασκευαστεί φράγμα στις Σκουριές, επειδή η Ελληνικός Χρυσός και η Eldorado Gold χτίζουν άλλο φράγμα για τις ανάγκες της εξόρυξης, και θα χρησιμοποιούν το καθαρό νερό των πηγών του Κάκαβου!!! Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η εξόρυξη θα χρησιμοποιήσει ένα κλάσμα μόνο του νερού που καταλήγει ετησίως ανεκμετάλλευτο από το βουνό στη θάλασσα…

Το πρόβλημα βέβαια του Αποστολάκη και των φίλων του στο Παρατηρητήριο αναδεικνύεται στη συνέχεια του άρθρου: το φράγμα το είχε προτείνει ο νυν δήμαρχος Χρήστος Πάχτας όταν ήταν υφυπουργός οικονομικών… Τώρα εξηγούνται όλα λοιπόν. Έρχονται εκλογές, αλλά  σε λίγο ξεκινάει και το Τριώδιο μη το ξεχνάμε!