ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ-ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

 

goldrock

Ξεκίνησαν οι χοροεσπερίδες και οι πανηγυρισμοί όσων αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού μετά την χθεσινή ανακοίνωση περί αναθεώρησης του επενδυτικού προγράμματος της Eldorado Gold. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΟΙΚΤΡΑ ΠΛΑΝΗ! Από έγκυρους δημοσιογραφικούς κύκλους γνωρίζουμε πως:

1. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ στην προγραμματισμένη επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

2. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ιδιαίτερα όσον αφορά το εργατικό δυναμικό και μάλιστα σε συντομότερο του προγραμματισμένου χρονικό διάστημα.

Θετική επίσης χαρακτηρίζεται και η ευφορία που επικρατεί  στους κύκλους των αντιδρώντων της επένδυσης μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Οπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η μεταλλευτική εταιρεία θα δαπανήσει φέτος 430 εκατ. δολ. ενώ το αρχικό της σχέδιο προέβλεπε επενδύσεις 670 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της για έρευνες μειώθηκε στα 51 εκατ. δολ. από 98,5 εκατ. δολ. Η Eldorado Gold αποφάσισε επίσης μετάθεση κατά ένα έτος και συγκεκριμένα από το 2015 στο 2016 την έναρξη παραγωγής στις Σκουριές και στο Πέραμα. Παράλληλα, μετέθεσε για το 2016 ή 2017 την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας, ενώ ανέβαλε και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.

Μπορείτε να πανηγυρίζετε λοιπόν όσο θέλετε…