ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

shutterstock_100430824-LOWΤα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Κου Α. Τσίπρα που κατευθυνόταν στην Ιερισσό για να του παραδώσουν το παρακάτω ψήφισμα:

Κύριε Τσίπρα,

Ενημερωθήκαμε από άλλους, ότι σε λίγες ώρες θα βρεθείτε στην περιοχή μας. Θα περάσετε για άλλη μια φορά από όλα τα χωριά μας, για να φτάσετε στην Ιερισσό.

Για άλλη μια φορά, με απόλυτη μυστικότητα θα βάλετε στην άκρη εργαζόμενους, κατοίκους, οικογένειες, την πραγματική κοινωνία αυτής της περιοχής και θα κατευθυνθείτε ΜΟΝΟ στην Ιερισσό.

Για άλλη μια φορά αποφεύγετε χωρίς καν να τηρούνται τα «πολιτικά προσχήματα» μια ολόκληρη περιοχή, 12 χωριά, χιλιάδες κάτοικους, χιλιάδες ψηφοφόρους σας, χιλιάδες εργαζόμενους, για να στραφείτε στην …άλλη πλευρά της δικής μας Χαλκιδικής.

Για άλλη μια φορά κύριε Τσίπρα έρχεστε στην Χαλκιδική, που εσείς βλέπετε και θέλετε να βλέπετε,  ενώ κάνετε πως δεν βλέπετε την πραγματική Χαλκιδική που περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση αν όχι απαντήσεις για το μέλλον της, τουλάχιστον μια ίση ευκαιρία.

Για άλλη μια φορά αγνοείτε παντελώς και επιδεικτικά τα 12 από τα 16 χωριά της βόρειας Χαλκιδικής και τις 1200 οικογένειες των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πολιτικό σας ρόλο. Την ανάγκη σας να τονώσετε το πολιτικό φρόνημα του Αγώνα. Δεν καταλαβαίνουμε όμως πως γίναμε …ανύπαρκτοι. Πως γίναμε μειοψηφία, εμείς που εκπροσωπούμε τα 12 από τα 16 χωριά της περιοχής, την πραγματική κοινωνία, οικογένειες που μεγάλωσαν εδώ και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ, τους θεματοφύλακες αυτού του τόπου.

Απέναντι σε μια εικονική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τα ΜΜΕ και ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, εμείς ζούμε μια πραγματικότητα και αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στα δικά μας τα χωριά δεν είχε ποτέ βία. Δεν είχε ποτέ διχασμό. Δεν είχε ποτέ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν είχε μίσος. Είχε μόνο όραμα και προοπτική. Είχε σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ο δικός μας ο τόπος Κύριε Τσίπρα, τα βουνά μας, τα νερά μας, τα ποτάμια μας, η θάλασσά μας , ο αέρας που  αναπνέουμε δεν ανήκουν σε κανέναν μας. Ανήκουν στα παιδιά μας. Και γι’ αυτά αγωνιζόμαστε,  για να έχουν μέλλον τόπο και αύριο.

Και θέλουμε να σας πούμε, ως γνήσιοι εκπρόσωποι των 12 από τα 16 χωριών μας, των χιλιάδων οικογενειών, των κατοίκων που κατοικούν στα χωριά μας- και όχι στις Σκουριές- ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε οι θεματοφύλακες αυτού του τόπου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν , να καταστρέψει αυτό που εμείς βρήκαμε και αυτό που θέλουμε να σώσουμε : τον τόπο μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κόμματα, κανάλια, οικολόγους, φορείς-  συλλόγους, ξενόφερτους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ, να μας βάλουν στο περιθώριο και να καθορίσουν τις τύχες και το μέλλον μας.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο, ως νοήμονες πολίτες, σκεπτόμενοι κάτοικοι, αξιοπρεπείς εργαζόμενοι που έχουν ανάγκη την δουλειά τους  για να ζήσουν, να μεταλλάσσονται στο όνομα συμφερόντων, σε αμελητέα ποσότητα.

Εμείς θα είμαστε εδώ, θα κατοικούμε στα χωριά, θα περπατάμε στα βουνά, θα ζούμε και θα αναπνέουμε στα 12 Μαντεμοχώρια και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία δύναμη να αφήσει έναν αγώνα λίγων να θυσιάσει τους πολλούς.

Δεν θα αφήσουμε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα γκρουπ ανθρώπων που έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς , από κόμματα μέχρι και τηλεαστέρες του εξωτερικού, που δεν  διστάζουν να θυσιάσουν κόρες, μανάδες και εγγονές, να μας κάνει ανύπαρκτους.

ΕΜΕΙΣ υπήρχαμε,  υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Εμείς δεν επιστρατεύσαμε κανέναν. Δεν βγάλαμε κόρες και εγγονές στα τηλε-παράθυρα. Δεν φέραμε αστέρες και μουσικούς να μιλήσουν για μας. Δεν έχουμε βουλευτές να αγωνίζονται για μας……

Κύριε Τσίπρα,

Είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτόν τον εμπαιγμό. Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο Νόμος, να εφαρμοστεί η νομιμότητα, η δημοκρατία και η ελευθερία. Απαιτούμε ως νοήμονες άνθρωποι να πέσουν οι μάσκες και οι πολιτικοί ηγέτες που διεκδικούν την διαχείριση του μέλλοντός μας να μας κοιτάξουν στα μάτια,  και να μας πουν τι θα γίνει στα χωριά μας,  τι οραματίζονται για τον τόπο μας, τι θα κάνουν για μας και όχι στην πλάτη μας.

Να μας κοιτάξουν  με θάρρος και να πουν ως πότε θα περνούν από δίπλα μας, για να φτάσουν απέναντί μας….

Κύριε Τσίπρα εμείς είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής την οποία επιδεικτικά αγνοείτε.

6 thoughts on “ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Comments are closed.