ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

Attack Skouries 1

Τα ξημερώματα (σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου) γύρω στις 03:30, με αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής οι δύο ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Για τον έναν από τους συλληφθέντες έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό με ίχνη DNA σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε ένα χιλιόμετρο από το σημείο της επίθεσης και για τον άλλο η βαλλιστική εξέταση σε καραμπίνα που κατείχε έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στο εργοτάξιο.

Διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι του χωριού αντέδρασαν στις συλλήψεις και συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου προκάλεσαν ζημιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη στην Ιερισσό Χαλκιδικής μετά την εκτέλεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δυο ενταλμάτων σύλληψης, για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές Χαλκιδικής, κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα».

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πολυγύρου, όπου κάτοικοι της Ιερισσού προγραμματίζουν συγκέντρωση συμπαράστασης.

Να θυμηθούμε ότι για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και 11 πλημμελήματα εναντίον 20 ατόμων, χωρίς –μέχρι σήμερα– προσωποποιημένες κατηγορίες.