ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

mitar

Nαι στην επένδυση χρυσού, Ναι  και στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. Ο  υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη δήλωσε τα ακόλουθα:

“Σε αυτή τη χώρα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και κάθε επένδυση να την αντιμετωπίζουμε με πολύ σκληρά κριτήρια, και περιβαλλοντικά, και γενικότερα νομι κής φύσης, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργεί ο νόμος. Αυτές οι επενδύσεις, που δεν συνάδουν με την προστασία του περιβάλλοντος και που δεν καλύπτουν τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, που θέτει η ελληνική πολιτεία, φυσικά και δεν θα γίνουν. Οι επενδύσεις, όμως, που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, ουδέποτε ήμασταν φιλικοί απέναντι στις επενδύσεις, είτε αυτές αφορούσαν την ανέγερση ενός ξενοδοχείου είτε -όπως συμβαίνει τώρα- τα μεταλλεία χρυσού. “Αποτέλεσμα ήταν οι επενδύσεις αυτές να γίνουν, αλλά σε άλλες χώρες. Με 27% ανεργία στην Ελλάδα, όμως, τις επενδύσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να τις αγκαλιάσουμε, είτε είναι μεγάλες είτε μικρές είτε ελληνικές είτε ξένες”, κατέληξε ο κ.Μηταράκης.