ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

thes050413

Μικρής κλίμακας ένταση σημειώθηκε μετά το μεσημέρι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, όπου γίνεται συζήτηση για το θέμα των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι για να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απεργούν σήμερα, έδωσαν μαζικά το παρόν. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στα σχέδια της Ελληνικός Χρυσός.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας και δεν επιτρέπουν την είσοδο ούτε κατοίκων ούτε εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αναμένεται να λάβει κάποια απόφαση για το θέμα, αφού η συνεδρίαση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η ενημέρωση που θα έπρεπε για το θέμα από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, ενώ πρόσθεσε ότι η περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για το θέμα, αλλά απλά ανοίγει τον κύκλο της ενημέρωσης.

Εκ μέρους των εργαζομένων ακούστηκαν αποδοκιμαστικά συνθήματα εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, η οποία εχθές κατέθεσε καταγγελία για ρύπανση στην περιοχή της Ολυμπιάδας, προβάλλοντας συγκριτικές μετρήσεις βαρέων μετάλλων σε απόβλητα με τα όρια στο πόσιμο νερό! Η ρύπανση αποδείχθηκε ότι οφείλεται σε απορροή από παλαιότερες αποθέσεις προηγούμενων εταιρειών, ενώ η Ελληνικός Χρυσός έχει περιλάβει στα σχέδια αποκατάστασης την απομάκρυνσή τους.